Schriftelijke vragen toeristische route Velp

De dorpsraad Velp werkt reeds enkele jaren aan het op elkaar laten aansluiten van twee toeristische routes nabij het Emmausklooster te Velp. Op dit moment is het namelijk zo dat de toeristische routes, zie onderstaande illustratie (blauw is bestaande route – rood ontbrekende route), gescheiden worden door een beekje en agrarische grond zonder de mogelijkheid om over te steken.

Pogingen om bijvoorbeeld een pondje aan te laten leggen zijn, vanwege juridische gronden, gestrand. Dit proces heeft daardoor veel energie gekost. De aanleg van een brug wordt als alternatief gezien. Om te voorkomen dat het echter opnieuw een juridisch proces wordt is, zo is ons geïnformeerd, er een beroep gedaan op de gemeente om, samen met het waterschap, te helpen deze wens te verwezenlijken. Daarover graag de volgende vragen:

 

 

Vraag 1

In hoeverre is het college bekend met de bovengenoemde wens en het (reeds doorlopen) proces? Indien bekend, welke rol ziet het college voor haarzelf weggelegd om tegemoet te komen aan deze wens en het daarbij behorende proces?

 

Vraag 2

In hoeverre deelt het college de mening dat de betreffende toeristische route als ook het verloop van de route en de aansluiting op andere toeristische routes een taak is van de gemeente?

 

Vraag 3

In hoeverre is het college bereid, eventueel samen met het waterschap, belanghebbende, de dorpsraad, etc. de wens/proces voor deze aansluiting op te pakken en waar mogelijk te voltooien? Kan de gemeenteraad daar nog een rol van betekenis in zijn?

 

Vraag 4

In hoeverre kan de wens/proces worden meegenomen als een van de meekoppelkansen rondom de dijkversterking (gezien er ook een meekoppelkans ligt om de toeristische route vanuit de pannestaartweg aan te laten sluiten op de dijk)?

 

Vraag 5

In hoeverre zijn bij de gemeente meerdere toeristische routes bekend die nog obstakels kennen en gecomplimenteerd kunnen worden bijvoorbeeld door de verlenging van routes, aanleg van bruggen of realisatie van pontjes?