Ons nieuwe burgerlid: Sam Cornelissen

Mijn naam is Sam Cornelissen, 27 jaar, een geboren en getogen in Oploo en momenteel woonachtig in Boxmeer. Dat bevalt me hartstikke goed, maar door het woningtekort was er weinig keuze.
Dat is dan ook een van mijn belangrijkste drijfveren om politiek actief te zijn, namelijk het tekort aan alle soorten woningen voor alle verschillende behoeften van onze huidige of toekomstige inwoners. Een oplossing voor een woningtekort is heel simpel; namelijk bouwen, bouwen en nog eens bouwen van woningen in alle soorten en maten in alle kernen. Groot of klein. Helaas maakt de overheid dit lastig tot soms zelfs onmogelijk door overbodige regelgeving, verkeerde keuzes of door het niet luisteren naar behoeften.
Naast wonen is werken ook van groot belang voor de gemeente Land van Cuijk. Dat betekent een sterk bedrijfsleven; van de lokale horeca tot onze internationale bedrijven. Verder moet onze regio ook een betere oost-westverbinding krijgen naar de regio Uden/Veghel en Brainport Eindhoven voor verdere economische ontwikkelingen, sneller woon-werkverkeer en het verlagen van drempels voor het volgen van een studie of het krijgen van een stage in een van onze omliggende regio's.
Naast wonen en werken moet er natuurlijk ook volop ruimte zijn voor ontspanning. Evenementen en festivals moeten niet alleen de ruimte krijgen maar actief ondersteund worden en nieuwe organisaties moeten aangetrokken worden naar het Land van Cuijk. Alle verenigingen en stichtingen in de sport- en/of cultuursector moeten zoveel mogelijk bewaard en gestimuleerd worden om activiteiten te kunnen organiseren om onze gemeente nog mooier te maken. Dat betekent minder regelgeving en het betrekken van inwoners en organisaties door de gemeente.
Kortom, je mag van mij verwachten dat ik me inzet voor het wonen, werken & recreëren binnen de gemeente Land van Cuijk. Uiteraard volgens de liberale kernwaarden van de VVD.