Vragen aan college over busstation in Grave en lobby bij provincie en rijk

Onze fractie ontving signalen dat er problemen staan op het busstation in Grave. De opstelruimte op de weg richting Wijchen is te krap. De vrijwilligers hebben het gevoel met een kluitje in het riet te worden gestuurd. De vragen die we hierover hebben ingediend op 11 mei vindt u hier.

In april heeft de VVD vragen ingediend over de lobby bij provincie en rijk. Dit naar aanleiding van berichtgeving over de samenwerking tussen de M7-gemeenten. We ontvingen deze antwoorden.

Deze antwoorden waren voor ons aanleiding om vervolgvragen te stellen. De vragen waren te vrijblijvend en loos van ambitie beantwoord. Doel van deze vragen is voornamelijk om alle opties aan te pakken voor een betere oost-westverbinding. De vragen zijn als volgt gesteld:

Vraag 1

Het college sluit niet uit om aan te sluiten bij de M7-gemeenten. Is dit ook een wens of ambitie van het college? Gaat het college daar actief mee aan de slag?

Vraag 2

De VVD Land van Cuijk ziet grote uitdagingen op infrastructureel gebied voor onze regio. We refereerden in eerdere vragen al aan de oost-westverbinding.

Deelt het college onze mening dat het aansluiten bij de M7-gemeenten kansen biedt voor een betere oost-westverbinding?

Vraag 3

Is het college bereid eraan te werken om een betere oost-westverbinding te realiseren. Dan bedoelen we niet alleen OV of fiets, maar zeker ook voor de automobilist.

Zo ja, welke concrete stappen worden hiervoor ondernomen?

Vraag 4

Hoe kan de gemeente samen met andere partners deze oost-westverbinding verbeteren? Zijn er andere samenwerkingsverbanden waar dit wordt besproken?