Het raadswerk is de leukste baan die er is!

Vlak voor de feestdagen ben ik aan de beurt om me via deze column aan u voor te stellen. Dat doe ik graag!

Mijn naam is Judith Logtens en namens de VVD Land van Cuijk zit ik in de gemeenteraad. Voor de herindeling heb ik dit al 12 jaar in Boxmeer mogen doen. Het raadswerk is de leukste baan die er is! Je ontmoet, ziet en ondersteunt zoveel mensen, ondernemers, verenigingen en initiatieven. Het is mooi om te zien hoeveel werk in onze samenleving wordt verzet voor en met elkaar. Daarom ben ik er enorm trots op om met voorkeursstemmen gekozen te zijn in de nieuwe gemeenteraad.

Samen met mijn man en twee zonen woon ik in Boxmeer. Wij genieten van al het goede wat onze gemeente te bieden heeft en gaan graag naar leuke evenementen. Op zaterdagen zijn we vaak te vinden op het voetbalveld bij Olympia’18. In de buitenlucht samen met andere ouders je kinderen aanmoedigen is een mooie besteding van je vrije dag. Daarnaast vinden we het leuk om ook actief mee te doen met initiatieven van verenigingen en doen we graag vrijwilligerswerk. 

Doordat ik jaren alleen in de gemeenteraad zat, was ik verantwoordelijk voor alle portefeuilles, natuurlijk met een super ondersteuning van de fractie. Hierdoor heb ik wel alle facetten van het raadswerk mogen ervaren. Van bestemmingsplannen tot de WMO, ik mocht me overal mee bezighouden.

Als raadslid heb je drie rollen: de kaderstellende rol, de controlerende rol en je rol als volksvertegenwoordiger. En dat laatste, dat vind ik het allermooiste. In gesprek met inwoners, ondernemers of verenigingen over initiatieven, zaken die niet zo goed lopen of problemen waar ze tegenaan lopen. Samen met hen kijken hoe dit opgelost kan worden. De wethouders in het Land van Cuijk kennen mij daar al in; ik neem dan direct contact met ze op en kijk naar de mogelijkheden die er zijn om zaken te verbeteren voor iedereen in de gemeente Land van Cuijk.

Het raadswerk is een veelomvattende baan, met vele onderwerpen. Gelukkig hebben we binnen de VVD Land van Cuijk fijne ondersteuning van burgerleden en steunfractie. Samen met deze mensen zijn we elke dag bezig om onze gemeente Land van Cuijk nog mooier te maken. We zijn er nog lang niet, maar elke stap vooruit is er weer eentje. Samen met alle inwoners bouwen wij graag verder aan de toekomst!

Mocht u tips of vragen hebben? Stuur me gerust een mail! Ik ben te bereiken via jlogtens@outlook.com.

Ik wens u fijne feestdagen en een gezond en veilig 2023!

Het artikel is ook te lezen via: ‘Het raadswerk is de leukste baan die er is!’ - Al het nieuws uit De Maasdriehoek (kliknieuwsdemaasdriehoek.nl)