Maartje Roelofs #6 Provinciale Staten

‘Het Land van Cuijk verdient ‘n goede volksvertegenwoordiging in Den Bosch’. Dat is waar ik voor sta op 15 maart bij de komende Provinciale Statenverkiezingen.

Brabant is qua economie de draaiende kracht van Nederland en het Land van Cuijk is daar weer de katalysator van. Het Land van Cuijk is de grootste gemeente qua oppervlakte in Noord-Brabant.  Feitelijk is het Land van Cuijk ook Brabant in het klein: met stedelijke kernen, groot buitengebied, veel natuur, water en agrariërs. Koppel daar de typische Brabantse cultuur, van samen de schouders eronder zetten en het fijn maken voor elkaar, nog aan, en je hebt een regio vol kansen.
De afgelopen jaren heb ik mij met plezier ingezet als fractievoorzitter van de VVD in de

Cuijkse gemeenteraad. Tijdens deze periode heb ik als jonge politicus mijn eerste ervaring opgedaan met het openbaar bestuur, met het politieke handwerk en heb ik ontdekt dat mijn passie in de politiek ligt.Politiek betekent voor mij dat ik -vanuit een bijzondere positie- een actieve bijdrage kan leveren aan de samenleving en voor de gemeenschap waar ik uiteindelijk ook zelf deel van uitmaak. Gezamenlijk met gelijkgestemden aan het werk voor een mooier en beter Cuijk, of -als statenlid- voor een mooier en beter Brabant. Aan de slag met belangrijke onderwerpenzoals een leefbaar platteland, ruimte voor woningbouw, economie of bereikbaarheid. 

Ik ben enorm gemotiveerd en buitengewoon gedreven. Ik sta altijd ‘aan’. Veel waarde hecht ik aan integriteit en kennis van zaken. De goede dingen doen en deze goed doen. Dat is mijn kracht als politicus.