Amendement oud papier

Samen met een aantal collega-raadsleden heeft Judith de perikelen rondom oud papier ophalen bestudeerd en geanalyseerd. Het loopt helaas niet zoals zou moeten, in september volgt er daarom een ronde-tafelgesprek met de raad en verenigingen.

Om ervoor te zorgen dat de verenigingen niet de dupe zijn, hebben we een amendement ingediend om ze te compenseren voor het financiële verlies van dit jaar:

De verordening verlening van inzamelvergoedingen aan non-profit-inzamelaars van oud papier gemeente Land van Cuijk op pagina 2 artikel 7 (inzamelvergoeding) is aangepast naar:

Een inzamelaar die over een inzamelvergunning als bedoeld in artikel 1 van deze verordening beschikt en die oud papier heeft aangeleverd bij een daartoe door het bevoegd gezag aangewezen bedrijf (oud papierhandelaar) voor het sorteren en bewerken van het oud papier, ontvangt van burgemeester en wethouders overeenkomstig de registratie van het bedrijf per kilogram geaccepteerd oud papier 50% van de bruto marktwaarde van oud papier, met een maximum van €0,07 of te wel €70,- ton, met een bodemprijs van €0.05 per geaccepteerde kg of te wel €50,- per tot en met 31 december2022. Daarna een vaste prijs van €0,05 per geaccepteerde kg of te wel €50,- per ton.

We zijn erg blij dat dit amendement is aangenomen en hopen dat de aanbesteding voor volgend jaar een beter beeld gaat geven.