Vragen over Weijerpark

Vrijdag 15 april is het Weijerpark geopend. De herinrichting van het park kan op vele enthousiaste reacties rekenen. Wij zijn blij met de mooie inrichting en de functionaliteit van het park. Naast de positieve reacties zijn er ook een aantal kanttekeningen. Daarom heeft de VVD Land van Cuijk samen met CDA Land van Cuijk vragen gesteld.

Vraag 1

In wijk de Sweelinck is een wadi gemaakt. Deze wadi stond niet op de tekeningen van het Weijerpark en stuit op veel bezwaar:

-Omwonende van de wadi zeggen onvoldoende mee genomen in de plannen omtrent de komst van de wadi. Er is enkel gecommuniceerd met de wijkraad. Echter heeft de wijkraad dit niet verder gecommuniceerd naar de omwonenden.

-De wadi is erg groot. Er is geen uitwijkmogelijkheid meer voor passerende auto’s door de geplaatste paaltjes.

-Bewoners van de Sweelinck uiten zorgen om spelende kinderen en kinderen die langs de wadi op moeten lopen. Het is een onveilige situatie.

-Er ontstaat snel en veel water in de wadi na een flinke regenbui. Het water blijft lang in de wadi staan. De verwachting is dat dit veel overlast van muggen gaat geven. Inwoners klagen nu al over een toename van muggen. Ook zijn er zorgen om toename van ander ongedierte zoals ratten.

Waarom is gekozen voor deze wadi?

Wat zijn de mogelijkheden om deze wadi te verplaatsen of verkleinen en veiliger te maken?

 

Vraag 2

Er is een wadi gemaakt waar een fietspad door heen loopt. Afgelopen hoosbui ontstond er snel veel water in deze wadi. Op zich fijn dat de wadi zijn werk doet. Echter ontstaat er een onveilige situatie. Als het schemert of donker is dan zie je niet op tijd dat er water in de wadi staat. Dit geeft vervelende en zelfs een onveilige situatie voor fietsende passanten.

Is het College bereid om deze onveilige situatie te verbeteren.

 

Vraag 3

De skate-ramp is een groot succes. Elke dag spelen jong en oud in deze skateramp. Ook opa’s en oma’s met kleinkinderen zijn graag te vinden in en om de skateramp. Het is voor ouderen lastig om de ramp te bereiken (te steil). Is het College bereid op korte termijn een trapje met leuning te plaatsen.

 

Vraag 4

Door het veelvuldig gebruik van het park is er ook behoefte aan een blikvanger bij de skateramp. Er ligt nu afval in de wadi’s. Bij een mooi park met veel gebruikers zijn prullenbakken meer dan gewenst.

Is het College bereid op korte termijn meer prullenbakken te plaatsen?